tiistai 20. syyskuuta 2016

Blogger Recognition Award-tunnustus


Sain palkinnon/tunnustuksen. En tiedä mitä ajatella, koskaan aiemmin pieni tuntematon blogini ei tällaista ole saanut. Kiitos Sirpukan solmuissa -Miralle tästä.

Palkinnon idea:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

Kuinka aloitin bloggaamisen?
Tämähän on jo toinen taivahan talikynttilät -blogi. Ensimmäisen tein ikuisuus sitten WordPressiin. Tällöin blogini koski lähes pelkästään korunvalmistusta. Jossain vaiheessa kirjoittaminen jäi ja kävin kaikessa hiljaisuudessa vain poistamassa koko blogin. Myöhemmin halusin taas aloittaa bloggaamisen, joten päätin perustaa taivahan talikynttilät uudestaan. Tällä kertaa tänne bloggeriin. Jossain vaiheessa taas bloggaaminen jäi, kaikki lukijat katosivat, enkä enää kehdannut jatkaa ilman toimenpiteitä: poistin kaikki vanhat postaukset ja aloitin alusta samassa osoitteessa.

Kuten varmaan monelle muullekin, oli minullekin blogin nimen keksiminen melko vaikeaa. Mikään ei kuulostanut sopivalta. Olen aina pitänyt sanonnasta "voi taivahan talikynttilät", joten siitä blogini sai nimensä. Ajattelin, että se on helposti muistettava, se ei leimaa blogiani yhteen tekniikkaan ja se on erilaisempi kuin nämä "etunimen elämää". Ja koska sain tämän tunnustuksen, on pääteltävä, että ainakin yhden henkilön mieleen blogini on jäänyt. ;)

Pääsyy blogin pitämiseen minulla on sama kuin usealla muullakin: halu pitää kirjaa tekemistään töisä. Samalla tulee myös vaihdettua ajatuksia ja ideoita muiden harrastajien kanssa.

Ohjeita aloitteleville bloggaajille
1. Ole sosiaalinen, mutta älä tyrkytä itseäsi. Tästä saisin ottaa itsekin hieman oppia, minä nimittäin en ole kovin sosiaalinen, lupaan parantaa tapani. Facebookissa on hyviä ryhmiä, joihin voi ja uskaltaa linkittää oman bloginsa. Samoin toisten blogeihin kommentoimalla saat vierailijoita blogiisi, eikä koskaan tiedä kuinka monta uutta lukijaa sieltä saat. Älä kuitenkaan lähde siihen "jos liityt mun blogiin lukijaksi, niin mä liityn sun". Etenkin suosituimmissa blogeissa se aiheuttaa vain ärtymystä.
2. Kerro rohkeasti epäonnistumisista. Tuntuu, että monet kertovat vain onnistuneista töistä, mutta minusta tuntuu, että pääsen lähemmäksi toista bloggaajaa, kun hän välillä kertoo, miten joku työ meni totaalisen pieleen. Kaikkihan me epäonnistumme joskus.
3. Tee blogistasi oman näköisesi, mutta pidä se kuitenkin selkeänä. Kannattaa mahdollisuuksien mukaan vierailla omassa blogissa myös eri selaimilla ja laitteilla, se kun voi olla hieman erinäköinen eri selaimilla. Näin voit varmistaa, että se näyttää aina siltä kuin on tarkoitus. Käsityöblogeilla monesti ylälaidan bannerina on vain blogin nimi tai yksi valokuva, itse lainasin idean omaani hevosblogeista. Niissä usein on todella upeita bannereita. Myös muita ideoita voi hakea erilaisista blogeista, ei tarvitse juuttua juuri oman harrastuksen blogeihin.

Kenelle minä haluan lähettää palkinnon?
Minäkin palkitsen vain kolme, vaikka ohjeess käskettiin kymmenen blogia palkitsemaan.
1.  Koukussa 
Ihastuttava nuoren tytön blogi, nyt valitettavasti hiljentynyt, jospa tämän avulla vielä heräisi henkiin.
2.  Käsitöiden vallassa
Yksinkertainen blogi, jossa kuitenkin tehty monipuolisesti erilaisia töitä.
3. Virkattu Ruutu 
Virkkaajan blogi, jossa on aivan upeita töitä. Tämä toimii hyvänä inspiraation lähteenä.

Valitsin tarkoituksella vähän pienempiä blogeja, jos vaikka saataisiin näille hieman lisää näkyvyyttä, sen nämä kaikki kolme ainakin ansaitsisivat. ;)

1 kommentti:

  1. Hih, miullakin blogin nimi on siksi epämääräinen, etten halua lokeroitua pelkästään johonkin tiettyyn - vaikka pääasiallisesti käsitöistä postailenkin. (:

    VastaaPoista