perjantai 15. heinäkuuta 2016

Heinäkuun haastetyö(t) penaali ja kangaskassi

Olen jo pitkään seurannut silmukan ytimestä-haastetta ja vihdoinkin tuli aihe, joka innosti minut lähtemään mukaan. Silmukan ytimestä haaste on Silmukan saalistus -blogin Maijan ja Pipon ytimestä -blogin Sinin yhteinen haaste. Joka kuukauden alussa he antavat Silmukan ytimestä blogiin aiheen, josta käsityö tehdään ja mukaan voi lähteä, jos aihe inspiroi. Työn valmistamiseen on aikaa kuukausi, mutta jos työ on valmis jo aiemmin, sen saa esitellä koska haluaa.

Tämän kuun aihe on LUONTO. Ensimmäisenä minulle tuli mieleen kukat ja perhoset. Kukkien ja perhosten jälkeen aloin miettiä lintuja. Niiden jälkeen sain paljon muitakin ideoita, mutta ne olisivat sopineet paremmin, jos aiheena olisi ollut puutarha, joten päätin hylätä ne.

Olin vähän aikaa takaperin suunnitellut ompelevani itselleni penaalin. Kaivelin kangasvarastoani ja löysin palan harmaata kangasta, jossa on violetteja (ja jotain muitakin värejä sinä on, mutta violetti on pääosassa) kukkia ja perhosia. Jes. Kukat ja perhoset yhdessä kankaassa. Ompelin penaalin tällä ohjeella, minun omani on versio a.


En kuitenkaan päässyt enää yli lintu-ajatuksestani, joten tein haasteeseen lisäksi kangaskassin. Kangaskasseillehan on aina tarvetta, ainakin minulla. Mitään erityistä ohjetta minulla ei tähän ollut, kangaskasseja on tullut tehtyä niin paljon, että ne sujuu täysin ilman ohjeitakin. Kankaaksi valitsin vanhan, mutta siistin ja ehjän lakanan. Kun muutamia vuosia sitten vaihdoimme sänkymme isompaan, en heittänyt pienemmän sängyn aluslakanoita pois juuri sen takia, että niistä saa hyvää kangasta.

Kun olin ommellut kassin, aloin etsimään sopivaa kuvaa linnusta. Se löytyikin nopeasti, joten pääsin valmistamaan sabluunaa. Tulostin kuvan, hankasin paperin nurjalle puolelle kuivapastelliliitua ja teippasin paperin pahville. Piirsin linnun ääriviivat kuvaa pitkin, taustalla ollut kuivapastelli jäljensi sen alla olevalle pahville. Irroitin paperin pahvista ja leikkasin sabluunan lasilevyn päällä kirurginveistä käyttäen.

Kun sabluuna oli valmis, sovitin sen hyvään kohtaan kassia ja töpöttelin vaahtomuovinpalalla kangasväriä kassiin. Kangasväri oli niin löysää, että vähän sitä karkasi sabluunan reunan alle, mutta olin varautunut tähän. Annoin työn kuivua ja korjasin levinneet kohdat mustalla tussilla, linnusta tuli lopulta hieman pullukampi mitä siitä oli tarkoitus tulla. Lopuksi piirsin harmaalla kangastussilla linnun alle oksan. Odottelin kuivumista, silitin työn (jotta kuvasta tulee vedenkestävä) ja tein saman toiselle puolelle.Molemmat onnistuivat yli odotusten ja aivan varmasti käytän molempia. Etenkin, jos syksyllä aloitan koulun... ;)

2 kommenttia:

  1. Hieno penaali, kangas siinä on tosi somaa! Ja kassi on kaunis. Lintu onnistui tosi hyvin. Kangasväri tuppaa joskus töpötellessä karkamaan sabluunan allekin, olen huomannut itse saman jutun. Onneksi sait sen korjattua tussilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista. :) Läheltä katsottuna nuo tussilla korjatut kohdat vähän näkyy, mutta ei se minua häiritse, enkä usko, että kukaan tuolla ohi kulkiessaan niin tarkasti katsoo, että huomaisi.

      Poista