lauantai 30. huhtikuuta 2016

"kultainen" nipsulaukku

Viides Kevään keskeneräinen valmiina. Enää yksi kesken, sekin on jo hyvällä mallilla...

Tämä nipsulaukku oli ikuisuusprojekti. Ensin minulta loppui kultaiset nipsut kesken, sitten kun sain kerättyä niitä taas tarpeeksi, loppui motivaatio. Nyt tämä kuitenkin on valmis. En ala kirjoittamaan ohjeita siitä kujinka nipsulaukkuja virkataan, mutta kirjoitan "ohjeen" siitä kuinka kasasin tämän. Minulla ei tähän ollut mitään ohjetta, vaan tein tämän valokuvan perusteella.

En tiedä kuinka tarkasti ihmiset esikäsittelee nipsut, mutta minä teen näin: ensin irroitan mahdollisen kiinnityslenkin nipsusta. Sen jälkeen viilaan kiinnityskohdan tasaisemmaksi ja sitten pesen ja kuivaan nipsut.

Tässä esikäsiteltyjä nipsuja.
Seuraavaksi virkkasin nipsuista jonoja. Yhteen jonoon tuli 20 nipsua ja virkkasin ne yhteen molemmista reunoista.
 Virkkasin kaksi nipsujonoa yhteen. Nipsujonot kiertyvät toistensa ympäri, vähän kuin joku punos.

kaksi nipsujonoa liitetty toisiinsa.

 Kun yhteenliitettyjä nipsujonoja alkoi olla enemmänkin, aloin virkata niitä toisiinsa kiinni. Kiinnitin "nipsujonoparit" toisiina kolmesta kohtaa: molemmista päistä ja keskeltä. Yhteensä laukussa on 12 nipsujonoparia, eli 24 nipsujonoa. Kun laukun kuori oli valmis, virkkasin pohjan. Pohjaan tuli kaksi riviä nipsuja, kummassakin rivissä on 15 nipsua. Valmiin pohjan virkkasin muuhun laukkuun kiinni. Samalla virkkasin myös laukkuun kahvat/sangat. Kaksi kahvaa, 35 nipsua per kahva. Virkattu molemmin puolin. Sangat kiinnitin laukkuun ompelemalla.

Pohja kiinnitettynä paikoilleen.

 Viimeisenä oli aika ottaa omelukone esiin ja ommella laukulle vuori. Tummanruskea jämäkangas pääsi käyttöön. Mittasin laukun kuoren ja tein sisukset sen mukaan. Normaalisti nipsulaukkuihin olen jättänyt vuoripussukan saumat ulkopuolelle, mutta tässä työssä ne näkyisi kuoren aukoista ulos, joten käänsin saumat sisäpuolelle. Lopuksi ompelin vuorin kuoren sisälle.

Laukun sisusta
Kappas... Valmista tuli. :)

1 kommentti:

  1. Hauskan näköinen laukku :) Tsemppiä kevään keskeneräisten loppukiriin! :)

    VastaaPoista