tiistai 21. huhtikuuta 2015

kauratyyny

Halusin josku teininä huoneeseeni viininpunaiset/tummanpunaiset verhot, jotka ei ole läpinäkyvät. Eihän ne silloin ollut muotia, eikä niitä löytynyt mistään. Näinpä äitini osti kaksi lakanaa ja ompeli niistä minulle verhot. Talvella äitini alkoi siivoamaan kaappejaan ja löysi kasan minun entisestä huoneestani peräisin olevia verhoja. Hän antoi ne minulle, mutta jossain välissä toinen näistä lakanaverhoista oli kadonnut, mistään sitä ei löytynyt, joten ompelin tästä jäljelle jääneestä muutaman kauratyynyn. Ja todennäköisesti nyt, kun toinen näistä on uhrattu muuhun käyttöön, niin toinen verho löytyykin jostain.

Aluksi ompelin kuusi 10cm * 10cm pussukkaa, jätin kääntö-/täyttöaukon, käänsin pussin oikein päin ja täytin kauralla. Täytön jälkeen ompelin täyttöaukon umpeen.Seuraavaksi ompelin pitkän pötkylä, kooltaan 60cm * 10cm, jonka jaoin ompelemalla kuuteen yhtäsuureen osaan. Näin tehtynä kauratyyny pysyy hyvin "kasassa" eikä kaurat valu päätyyn tai päätyihin käytön aikana.


Näitä on kiva tehdä, kun ovat nin nopeita, yhden tällaisen pidin itse, yhden annoin vanhemmilleni ja yhden vein mummolle. Kenelleköhän seuraavaksi tekisin tällaisen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti