maanantai 31. elokuuta 2015

Musta-valkoinen poncho

Onnea on äiti, joka myös harrastaa käsitöitä. Säännöllisen epäsäännöllisesti hän käy läpi vanhoja käsityölehtiään, päättää heittää osan menemään, ja tässä vaiheessa minä käyn pelastamassa lehdet ennen roskikseen joutumista. Novita kesä 2010 -lehdestä löysin ihanan ponchon ohjeen. Malli 39. Lankana puro batik, olisin halunnut tehdä samalla värillä kuin ohjeessa (violetti), mutta eihän sitä tietenkään enää ole saatavilla. Päädyin tekemään musta-valkoisen (ilmeisesti tuokin väri on lopetettu, ainakin sen löytäminen oli kovin hankalaa. Anttilan ale-kori pelasti, sieltä löytyi juuri sopivan verran).

Pääsin tekemään pitsikukkakehikkoani johonkin järkevään, tähän mennessä olen tehnyt sillä vain satunnaisia koristeita. Aluksi työn tekeminen tuotti hieman hankaluuksia, olen melko huono lukemaan ja ymmärtämään ohjeita. Hetken aikaa sain pähkäillä, että mitä ihmettä tässä tarkoitetaan ja harkitsin jo, että unohdan koko ohjeen ja teen ponchon "päästäni", mutta sitten tajusinkin, miten se on tarkoitus tehdä. Sen jälkeen työ etenikin joutuisasti ja mukavasti. Jäi siihen pari virhettä, mutta toivon, ettei kukaan niitä huomaa.


Käyttöön pääsi, hauskaa sattumaa oli, kun menin kaupunkiin ja parkkipaikalla sattui tulemaan joku nainen vastaan, jolla oli päällään samanlainen poncho, eri värinen vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti