sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Vuosi väriterapiaa, marraskuu

Enää ei ole paljoa jäljellä vuosi väriterapiaa -haastetta. Vain tämä ja joulukuu. Tällä kertaa värini oli harmaa. Pidän kovasti harmaan eri väreistä ja minulla onkin ollut jo ikuisuuden keskeneräisenä pienehkö torkkupeitto, joten päätin, että se saa nyt valmistua ja osallistun sillä marraskuun haasteeseen.

Tämän alla ei ole tarkoitus nukkua, halusin peiton, jota voin pitää jalkojeni päällä sohvalla lojuessani... ei vaan käsitöitä tehdessäni. ;) Peitto on kooltaan n.150cm x 90 cm. Juuri sopivan kokoinen tähän tarkoitukseen.


Lankana minulla oli jo myynnistä poistunut Novitan Aava, värinä tietenkin se harmaa. Palat on sileää neuletta ja ompelin palat siten, että joka toinen on "poikittain" ja joka toinen "pitkittäin". Reunukset on aina oikeaa, reunusten tarkoituksena on vain estää sileän neuleen rullautuminen ja ihan hyvin se toimii. Mitenkään ihmeemmin en palojen asettelua suunnitellut, minä vain ompelin niitä yhteen. Sen verran katsoin, ettei nyt koko rivi olisi samaa sävyä.

Työn tekeminen ei ollut vaikeaa. Mutta se oli tylsää. Tuntui, että paloja ei koskaan ole riittävästi ja reunuksia neuloessa tuntui, ettei pötkylä pitene lainkaan. Lopulta sain työn kasattua ja sitten vuorossa olikin järkyttävä määrä pääteltäviä langan päitä. Siinäkin tuntui menevän ikuisuus. Mutta nyt se on valmis. Hieno se ei ole, mutta kyllä se minulle kelpaa.

Loppuun vielä linkit aikaisempiin töihin:
tammikuu
helmikuu
maaliskuu
huhtikuu
toukokuu
kesäkuu
heinäkuu
elokuu
syyskuu
lokakuu

4 kommenttia:

 1. Kotoisan näköinen peitto. :) Kivan värinen ja varmasti lämmittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo Novitan Aava melko akryylipitoista lankaa, mutta varmasti riittävän lämmin sisätiloissa käytettäväksi. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Pehmeäkin se on, aivan ihanan tuntuinen. :)

   Poista