sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Lapaset ja villasukat

Jo jokin aika takaperin sain valmiiksi lapaset. Lankana minulla oli punakirjava Novitan Sointu ja ohje löytyi Novita kevät 2015 lehdestä. Varsinaisesti minulla ei näille olisi ollut tarvetta, mutta lanka vaan oli niin kivan näköistä, että en voinut jättää sitä kauppaan.

Jollain yksivärisellä langalla kuvio olisi varmaan tullut paremmin esille, mutta itse tykkään näistä näinkin: kaukaa ja todella läheltä katsottuna malli näyttää vain "muhkurapinnalta", mutta normaalilta katseluetäisyydeltä kuvio kuitenkin näkyy riittävän hyvin. Yksi ongelmakin minulle tuli vastaan:olin tekevinäni täysin ohjeen mukaan, mutta jostain syystä nuo langan "kiepautukset" tulivat minulla kuvion pohjalle eikä kuvion risteyskohtiin, kuten ohjeessa. En saanut ongelmaa ratkaistua, joko minulla jäi jotain huomaamatta ohjeesta tai sitten siinä oli virhe. Ehkä myös tuon takia kuvio vähän katoaa..


Ja sitten villasukat: alunperin olin ajatellut esitteleväni nämä omassa postauksessaan, mutta päätin yhdistää nämä samaan, jotta kummatkaan ei jäisi roikkumaan esittelemättä... Ohje villasukkiin löytyi vanhemmasta Novitan sukkalehdestä ja lankana oli harmaa Novitan Sukkis. En tiedä onko sitä lankaa enää olemassakaan, tämä löytyi mummini asunnosta ja täytyihän minun yksinäinen lankakerä pelastaa. Tässäkin työssä seurasin ohjetta täsmällisesti ja nämä menivät ihan nappiin. Myös koko on todella hyvä, nämä ovat juuri sopivan napakat jalassa.


Ennen näitä en ole koskaan tehnyt mitään palmikkoneuleita. Luulin, että niitä on hirveän vaikea neuloa. No, eipäs olekaan. Nyt kun kokeilin, niin ihastuin niin paljon, että luvassa on lisää palmikkoja. ;)

4 kommenttia:

 1. Hei! Oon antanut blogillesi palkinnon/tunnustuksen, käyhän vilkaisemassa ;)

  http://sirpukansolmuissa.blogspot.fi/2016/09/blogger-recognition-award-tunnustus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua. :D Kiitos. En ole koskaan aiemmin päässyt/joutunut mukaan näihin. En tiedä onko tämä hyvä vai huono juttu.. :D

   Poista
 2. Hauskat nuo lapaset! (: Ja villasukat omistan samanlaiset, yhdet lempparisukista ehdottomasti. Palmikoitten neulomisen kun kerran oivaltaa, niin voi tehdä oikeastaan millä vaan ohjeella sen jälkeen, on se sen verran yksinkertaista. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pääsi minullakin lempparisukkien joukkoon. :) Ja joo, ei ne palmikot vaikeita ole. Eniten tässä harmittaa se, että olen aikaisemmin vain skipannut suoraan kaikki ohjeet joissa on palmikoita, en ole edes lukenut miten ne tehdään.. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. ;)

   Poista