perjantai 27. maaliskuuta 2015

penkinsuojus autoon

Syksyllä minua alkoi ärsyttämään, kun koulupäivän jälkeen piti pölyisillä vaatteilla hypätä autoon. Inhotti, kun auton penkki oli aina hirveän likainen. Tajusin, että valmistumisen jälkeen (jos vaan saan oman alan töitä) mun auton penkki on jatkuvasti pölyssä ja muussa liassa. Asialle oli tehtävä jotain, penkinsuojus. Näitähän saa kaikenmaailman motoneteistä ja muista, mutta ne ovat mielestäni rumia. Halusin myös, että sen saa helposti irti, näin saan siitä suurimman hyödyn, kun puhtailla vaatteilla voin istua puhtaalla penkillä ja likaisilla vaatteilla likaisella suojuksella.

Mitä tekee käsityöharrastaja? No tekee penkinsuojuksensa itse. Päätin toteuttaa työni neulomalla. Käytin kahta eri väriä, harmaata ja mustaa. Autoni sisäpinnoista löytyy muutenkin eniten näitä värejä, joten näillä väreillä toteutettuna suojus ei hyppää liikaa silmille, vaan juuri sopivasti. Harmaat neliöt on helmineuletta, mustat ainaoikeaa. Yksi neliö on kooltaan 15x15 cm. Aina välillä ompelin valmiita neliöitä yhteen ja kävin sovittamassa tekelettäni autoon.Suojus kiinnitetään nauhoilla ja niskatuen yli menevällä hupulla. Alemmat nauhat on penkin slkänojan alaosassa (ylemmässä kuvassa näkyy) ja toiset nauhat on penkin yläosassa.

Kun tämä työ oli valmis, tajusin tässä myös toisen hyvän puolen: jos käy oikein ikävästi ja autoni hajoaa talvipakkasilla tielle, niin jos autoa/virtoja ei voi pitää päällä, voin pitää tätä huopana tai viittana odotellessani apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti